Bådelaugenes tanker om Nyt Vikingeskibsmuseum

21. november 2019 13:18 , af Tom Nicolajsen

Engagerede bådelaugsmedlemmer gav onsdag aften deres besyv på fremtidens bådelaugsfaciliteter, publikumsservices og museumsformidling.

En vigtig del af arbejdet med et nyt museum, er at være i dialog med og indsamle input fra brugere, samarbejdspartnere og interessenter. Her udgør bådelaugene en væsentlig faktor, som aktive brugere af vores bådsamling og faciliteter, ambassadører for museet rundt i Danmark og ikke mindst personer museumsgæsten møder i havneområdet.  

De 29 tilmeldte var inddelt i fire grupper på tværs af laugene, og gik til brainstormopgaven med stor seriøsitet. Administrationens frokoststue summede af dialog, energi og begejstring.
Workshoppen afsluttedes med, at hver gruppe præsenterede en række prioriterede ideer, som blev omsat til overskrifter for aftenen:
Værested med køkken og overnatningsmulighed - Laugskort med nøglechip – Et museum, der åbner sig mod fjorden og byen – Udstilling om museets helt særlige DNA –  Ophængning af sejl og rig for bådelaug og publikum – Mere menneske i fortællingerne – Skattejagt til børn med maritime termer – Spisested til folk i arbejdstøj…. mv.

Alle ideerne bliver nu samlet, analyseret og sorteret ift det videre arbejde. Og projektgruppen vil løbende indkalde bådelaugenes samarbejdsudvalg (BSU) som fokusgruppe samt invitere til lignende workshops, når vi er længere i processen og kan præsentere mere konkrete ideer.

Med venlig hilsen Tom, Sabine, Kristoffer og Louise

Vedhæftede filer