Velkommen i Estrid Byrdings laug

 

Vær med til at sejle skibet Estrid Byrding. en rekonstruktion af det lille handelsskib Skuldelev 3 fra vikingetiden.  Estrid Byrding blev søsat i sommeren 2022 og derfor starter et helt nyt bådelaug op i 2023. Vi er allerede ca. 10 personer i alderen 23-32 år, der er på udkig efter flere, som er friske på eventyr til søs.

Vil du være med? Så kontakt Malte Hjulmand, mail: malte.hjulmand@gmail.com eller Anne Christensen, mail: agavnholt@hotmail.com 

Det skib vi sejler og vedligeholder er rigtig oplagt til hyggesejladser og kræver kun en besætning på mellem 5-8 voksne, der ved hvad de laver. Vores laug består lige nu mest af unge mennesker, men alle aldre, nationaliteter og baggrunde er velkomne, også børnefamilier. Det er dog først i 10-12 årsalderen at ungerne rigtig kan blive en del af besætningen. Hvad enten man er erfaren sejler eller nybegynder er man velkommen om bord. Det er udfordrende for alle at lære at trimme sejlet, optimerer sejladsen, øve navigation osv. Den praktiske del af sejlads træner vi altså i udpræget grad, når vi i lauget er på vandet, i forhold til det mere teoretiske opfordrer vi alle medlemmer til at tage duelighedsbevis, når de er klar. 

Vores plan er at sejle en masse, så vi kan lære skibet rigtig godt at kende inden årets sommertogt, der i 2023 ligger de sidste to uger i juli.

Alle medlemmer i lauget skal også være medlemmer i Vikingeskibsmuseets Bådelaug. I praksis betyder forholdet til Vikingeskibsmuseet, at vi har temmelig frie rammer for sejladsen og laugsaktiviteterne. Vi har ansvaret for den almindelige vedligeholdelse af Estrid Byrding, mens museet varetager de mere omfattende opgaver, som feks. reparationer. Så man skal være frisk på at tage fat både sommer, efterår og forår.

Ud over vedligeholdelsen skal vi sammen blive enige om, hvor tit vi vil sejle, hvor vores togter skal gå hen og vi håber alle på sigt bliver oplært til at være skippere. 

Vi lægger vægt på et godt socialt samvær, og på at alle medlemmerne af lauget bliver trænet i at sejle med råsejl. Det vil sige, at alle medlemmer får lejlighed til at afprøve de forskellige funktioner om bord på Estrid Byrding (at ro, sætte sejl, justere sejlet, styre med sideroret osv.).

Vi samarbejder også med de øvrige bådelaug på Vikingeskibsmuseet. Et af de fælles initiativer er Bådelaugenes Uddannelses Udvalg (BUU) som i løbet af året afholder en række arrangementer med relevans for laugsmedlemmerne, særligt med fokus på sejlads.

Skibets teknikaliteter:
Længde: 14.00 meter (46 fod)
Bredde: 3.33 meter (11 fod)
Dybde/dybgang: 0.75 meter (2 fod)
Åretal: 5 årehuller
Besætning: 5-8 mand
Sejlareal på råsejlet: 45 m2
Gennemsnitsfart: ca. 5 knob
Topfart for sejl: ca. 10 knob  

.