Corona virus betydning for bådelaugsarbejdet 2

12. marts 2020 17:18 , af Tom Nicolajsen

Myndighedernes seneste udmelding

Ved pressemødet i går aftes, onsdag den 11. marts, informerede statsministeren om markante ændringer i anbefalingerne til borgere, erhvervs- og kulturliv for i videst muligt omfang at begrænse og forsinke spredningen af coronavirus. I den forbindelse lukkes alle offentlige kulturinstitutioner i foreløbigt to uger, og statsministeren opfordrer kraftigt alle andre kulturinstitutioner til at gøre det samme.

 

Museet er en privat virksomhed

Vikingeskibsmuseet er en selvejende - og ikke en offentlig – kulturinstitution. Vi følger de offentlige overenskomster, men vi er ikke offentligt ansatte. Det offentlige dækker hverken vores lønomkostninger eller vores tabte indtægter. Vi skal følge de retningslinjer, der udstikkes for private virksomheder. Vi vil fortsat bakke op om regeringens tiltag og målsætninger under hensyntagen til museets sikkerhed og drift.

 

Hvor lang tid varer det?

Myndighedernes nyeste tiltag gælder foreløbig fra i morgen fredag og 14 dage frem, men det forventes, at der går 12-18 uger, før epidemien klinger af, og regeringen hastebehandler lovgivning, der skal gøre det muligt at sætte ind med yderligere skærpede tiltag.

 

Museets forholdsregler

 

Museet er lukket for publikum

Vi har valgt at lukke museet for publikum fra og med i dag og foreløbig frem til og med 27. marts.

Følgende funktioner er lukket ned:

  • Billetsalg og butik
  • Café Knarr
  • Omvisninger, foredrag og alle andre offentlige og private arrangementer på museet
  • Påskeferiearrangementer
  • Skoletjeneste
  • Produktionsskolen
  • Praktikantordninger

Lukningen er meldt ud på hjemmeside, Facebook, skilte på museumsområdet og i eksterne kalendere

 

Enkelte bådebyggere vil forsat være på arbejde med det hovedfokus at søsætte bådene i bådesamlingen så de ikke tørrer ud, helst før påske.

 

Bådelaugenes forholdsregler

 

Vikingeskibsmuseets anbefalinger til bådelaugene har ændret sig siden i går.

Vi anbefaler, at i arrangere jer i små faste team på max. 3 personer, at disse team skiftes til at tage deres tørn med forårsklargøringen af jeres båd. For at det skal have den ønskede effekt er det vigtigt at teamet besår af de samme medlemmer gennem hele perioden. Det er Vikingeskibsmuseets anbefaling at i helt undlader at mødes i stører grupper før at myndighedernes anbefalinger ændres. I må finde på måder at informerer hinanden om hvilke opgaver der skal laves og hvordan arbejdet skrider frem. Evt. ved at benytte laugnet. Når jeres båd er færdig til søsætning kan i kontakte Tom på tn@vikingeskibsmuseet.dk eller værftet og vi vil være behjælpelig med at søsætte jeres båd, så det kan foregå uden for mange bådelaugsmedlemmer samlet.  Hvis man skal bruge materialer og værktøj f.eks. maling og pensler, kan man kontakte værftet på telefon 46300260 eller på mail varft@vikingeskibsmuseet.dk og de vil sætte det frem.

Husk på at bådene ikke nødvendigvis er gennemgået for sidste gang inden sejladssæsonen, af en bådebygger, og dermed sikkerhedsgodkendt til årets sejladser. Husk at spørge til dét på værftet, før i tager den første sejltur.

 

Havhingsten

Da der skal bruges min. 60 personer til at skubbe Havhingsten, har vi udsat søsætningen af Havhingsten indtil vider. Vil håber lauget vil hjælpe med forårsklargøringen efter samme model som de øvrige bådelaugsbåde. Når solen starter med at bage på båden vil vi forsøge at mindske udtørringen ved at vande båden.

 

Vi følger sagen og arbejder videre

Vi ved reelt ikke, hvad vi skal forberede os på – og hvor lang en periode vi ser ind i.

Hvordan vi forholder os med onsdagssejladser og bådelaugssejladser i det hele taget må vi tage stilling til når vi ser hvordan epidemien udvikler sig. Jeg vil skrive nyhedsbreve til jer når der er nyt.

 

Ring eller skriv gerne til mig hvis der er noget i vil have uddybet.