Corona virus betydning for bådelaugsarbejdet 4

15. april 2020 12:25 , af Tom Nicolajsen
Kære bådelaug
TAK for indsatsen med forårsklargøring af bådene. Bådene skinner som aldrig før, takket være jeres indsat. Trods ingenting er som det plejer at være, er det lykkes jer, i mindre arbejdsgrupper, med meget koordinering og brug af kløgt og flid, at få klargjort bådene til søsætning. Mange tak for det. Det er dejligt at se hvordan I sørger for at holde opsyn med bådene, som for de flestes vedkommende ser ud til at være rimelig tætte allerede.
Vi på bådeværftet holder også dagligt opsyn, men det er en kæmpe lettelse at I har være omkring bådene, så kan bådebyggerne bruge tid på reparationer og andet vigtigt arbejde. Ottar og Marcus Noer står først for. Viktoria bliver ikke søsat i år, men den tage vi også fat i på et tidspunkt.
 
Museet er som bekendt lukket, og vi åbner formentligt ikke før efter 10. maj. De fleste bådebyggere og over halvdelen af museets samlede medarbejdere er sendt hjem (med løn og lønkompentationsordning) og en masse sommeransatte formidlere er ikke ansat. Så vi er helt nede på laveste blus. Vi glæder os også til at komme i gang igen, men ved godt at det ikke bliver en normal sæson. Vi forventer at mange af vores gæster vil udeblive, specielt fordi 2/3 del normalt er udenlandske gæster. Men vi planlægger med at blive et attraktivt frilandsmuseum med god plads mellem aktiviteterne, for danskere og forhåbentligt svenskere og tyskere. Vi planlægger med et stort tab i billetindkomst og håber helt generelt på forståelse fra bl.a. jer, om den vanskelige situation vi står i.
 
Den næste fase er oprigning, som nogen af jer allerede er i gang med, og derefter dét vi alle går og drømmer om, sejladserne.
I går har vi, sammen med vores direktør Tinna Damgård-Sørensen besluttet følgende omkring bådsamlingen og jer, bådelaugene:  
 
Regler for forårsklargøring af Vikingeskibsmuseets både under coronakrisen
Generelt:
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns fysisk kontakt
  • Hold min. 2 m afstand til hinanden – og bed andre tage hensyn
  • Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
·        Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 
Forårsklargøring og oprigning:
  • Arbejd kun i faste (samme konkrete personer) 3 m/k hold
  • Vær maks. 10 personer samlet på en gang
  • Hold ikke møder indendørs
·        Ved kontakt til, og hjælp fra bådebyggerne på værftet, så HUSK at holde afstand. Bådebyggerne har kontakt til mange, så 2-m reglen skal overholdes.
Hvis I har spørgsmål og døren til bådeværftet er aflåst så I ikke fysisk kan komme i kontakt til en bådebygger, så ring til en af følgende:
o   Bådeværftet: 46 300 260
o   Martin Dael: 30 22 84 22
o   Asger Rørdam: 25 34 37 54
o   Søren Nielsen: 26 36 75 18
 
Sejladser:
  • Al sejlads i museets både er foreløbigt indstillet indtil 10. maj.
 
Sommertogter:
·        Lige nu er det svært at forestille os at det bliver muligt at gennemføre sommertogter med de store bådelaug. Men på baggrund af udmeldelser fra sejlklubberne, link: https://minbaad.dk/nyhed/archive/2020/13/april/article/genaabningen-af-sejlerdanmark-udskudt-regeringens-godkendelse-mangler/
og Forsvaret, link:
har Vikingeskibsmuseet besluttet at udskyde beslutningen omkring sommertogter, til den 10. maj.
 
 
Vi glæder os, som I gør, til at det hele igen åbner sig op. Men indtil videre er bådene i vandet, og det er virkeligt godt gået. Det er trods alt dér bådene har det bedst nu hvor foråret og sommer går i gang.
 
Mange hilsner Tom og Søren