Corona virus betydning for bådelaugsarbejdet i foråret 2020

11. marts 2020 15:24 , af Tom Nicolajsen

Myndighederne har i går understreget alvoren, af corona virussen COVID-19 og gjort det klart, at vi allesammen skal følge de givne anbefalinger og retningslinjer - også selvom det ikke er påbud eller forbud. Vi forsøger som museum at bidrage til en begrænsning af smittespredning. Derfor vil vi også henstille til bådelaugen at følge myndighedernes anbefalinger.

 

Sundhedsstyrelsen har følgende anbefalinger til forebyggelse af smitte:

  1. Vask dine hænder tit og brug evt. håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns fysisk kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på museet
  5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker
  6. Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion

Sundhedsmyndighederne anbefaler ikke mundbind – der er ingen dokumentation for, at det forebygger smitte.

 

Museet anmoder om, at du bliver hjemme fra bådelaugsaktiviteter på museet hvis:

  • Du har influenzalignende symptomer – også selvom du ikke mistænker, at det er COVID-19
  • Du inden for de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning, eller hvis du har været i tæt kontakt med en person med COVID-19

Listen over lande med COVID-19 smittespredning i samfundet opdateres løbende på Sundhedsstyrelsen hjemmeside, https://www.sst.dk/da/Viden/Smitsomme-sygdomme/Smitsomme-sygdomme-A-AA/Coronavirus/Spoergsmaal-og-svar

Museet anbefaler, at I afholder de påtænkte aktiviteter omkring den udendørs forårsklargøring, men prøv at minimere indendørsmøder. Og tænk over om det i forbindelse med pauser er nødvendigt at være indendørs og om i skulle tage madpakke med i stedet for at arrangere fællesspisning.

Vi vil aflyse/udsætte de indendørs møder vi har med bådelaugene i første omgang de næste 14 dage. Så forårsfællesmødet på torsdag den 19. marts er aflyst.

På museet er forholdsreglerne i forhold til COVID-19 smittespredning blevet opdateret 3 gange siden 2. marts, så jeg forventer også at vi løbende opdatere de forholdsregler vi laver i forhold til bådelaugene. Jeg har vedhæftet museets seneste corona-info (nr.3).

Som det ser ud lige nu, mener vi det er muligt, at få bådene i vandet som planlagt. Vi mødes til søsætning den 4. april.

Jeg håber I er klar over hvor meget museet værdsætter jeres hjælp med at passe på vores bådsamling, og vi håber også, at I med de overnævnte forholdsregler, lover at passe på jer selv. Sammen skal vi gøre vores for at komme gennem denne corona-tid, så smertefrit som muligt.

God arbejdslyst.

Tom