Julehilsen fra Vikingeskibsmuseet

18. december 2020 13:15 , af Søren Nielsen

Kære bådelaugsmedlemmer                                                                                                                            18-12-2020

Tak for at I holdt ud, i et år der ikke er værd at skrive hjem om. For nu at sige det mildt.

Alt det vi elsker ved bådene: Fællesskabet, den friske luft, hyggelig forårsklargøring, onsdagssejladser, den gode fart når der slægges ud på skøderne, de hyggelige aftener på sommertogtet, eventyret, freden på vandet, naturen – og meget, meget mere. Alt det har været svært at gennemføre i år.    

Men I har fået det til alligevel, i mindre grupper, med mundbind, og mange andre kreative løsninger. Og det er vi, på Vikingeskibsmuseet, taknemmelige for.

Vi glæder os til, at vi igen kan stå tæt som på billedet og trække bådene i vandet og sidde tæt i luv side, når det frisker op. Vi krydser fingrene for, at coronaen topper nu, og at vaccinen vender udviklingen, så vi kan se frem til en sejlsæson, hvor vi i fællesskab kan få gang i bådene igen. 
På museet håber vi også på flere gæster næste år. Ud over alle de publikumsaktiviteter vi plejer at gennemføre, som måtte lukke ned pga. Covid-19, så savner vi det liv, der plejer at være på museet om sommeren. Økonomisk har det resulteret i et kæmpe smæk. Som en selvejende institution er entréindtægten den væsentligste indkomstkilde, vi har, og desværre går der nok 3-4 år, før vi igen kommer op på de 170.000 gæster, med 17.000 sejlende gæster, som vi var oppe på i 2019.
MEN, vi kommer igen. Med jeres hjælp med bådene, med flere gæster, med bekæmpelse af coronaen, så skal vi nok få gang i museet igen.
Så hermed takker vi for det gamle år og ønsker god jul og et rigtigt godt nyt år.

På Vikingeskibsmuseets og afdelingen for bådelaug, eksperimentalarkæologi og bådeværfts vegne
Tom Nicolajsen og Søren Nielsen