Kulturprisen2020 gik velfortjent til Preben Sauerberg

25. september 2020 11:42 , af Tom Nicolajsen

Efter indstilling fra Vikingeskibsmuseet har Preben Sauerberg modtaget Roskilde Kommunes Kulturpris 2020. Tillykke Preben. Det har du fortjent.

 

Preben skriver:

”Det er ikke tit, at jeg bliver rigtig overrasket, men det skete i dag. Gennem nogle dage havde Julie fra Roskilde Kommune ringet for at lave et interview med mig. Hver gang var jeg ude at sejle, og jeg bad hende ringe tilbage.

 

Da det endelig lykkedes os at få kontakt, fortalte Julie, at Roskilde Kommune normalt plejer at holde en årlig fest for 700 af kommunens frivillige, men pga. Coronaen, ville det ikke være muligt i år. Derfor ville man i stedet lave interviews med forskellige frivillige ildsjæle.

 

Vi aftalte at hun kunne komme en tur ned på museumsøen, når vi skulle gøre Havhingsten klar til sejlads fredag. Jeg foreslog, at hun kunne interviewe nogle af de andre frivillige.

 

Kort før kl. 14 skulle jeg hente min kæreste Annemette i Værløse. Undervejs blev jeg ringet op af Julie, og jeg lovede at være tilbage inden for tre kvarter, og jeg foreslog igen, at hun da bare kunne interviewe de andre frivillige. Hun insisterede dog på, at det hele ville gå i vasken, hvis det interview ikke blev med mig. Jeg var godt nok noget irriteret, da jeg vendte tilbage til Havhingsten. Her mødte jeg så Julie, en repræsentant for byrådet og en kameramand. Jeg synes, det var at gøre lige lovlig meget ud af et interview, indtil de fortalte, at jeg var modtager af Roskildes Kulturpris 2020.

 

Jeg takker ydmygst for prisen og takker de, der har indstillet mig. Samtidig må jeg sige, at intet af den indsats, jeg har været en del af, ville kunne være udført uden en kæmpe indsats fra mine kammerater på Havhingsten og i et tæt samarbejde med Vikingeskibsmuseet”.

 

Preben Sauerberg ⚓⛵❤