Skjoldungen på træningstogt

21. maj 2019 16:10 , af Preben Sauerberg

Skjoldungen har været på træningstogt i Bededagsferien.

Test af regntøj

I fredags lagde Skuldelev 5-lauget fra kaj i Roskilde museumshavn med Skjoldungen i regnvejr og fin østenvind.
På ca. 2 1/2 time nåede vi Herslev havn, hvor vi etablerede vores lejr. Karsten havde hekset med lækker aftensmad, hvor vi andre optrådte som chefkokkens forlængede arme.

Snitteholdet
Jeg ofrede mig og overnattede i sejlklubbens nye badefaciliteter med gulvvarme, så vi kunne få tørret vores våde sejlertøj.
Næste formiddag lagde vi fra land og havde aftalt at lægge vejen omkring Lyndby, hvor vi ville besøge Tonny og hans håndgangne mænd.
Det blev til nogle spændende timer med besigtigelse af Nidhug og Aslak. Det er ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi.

Frivagten
I sol og let vind sejlede vi mod Gershøj og den nordlige sejlrende i stenrevet. Op ad dagen nåede vi Eskilsø, hvor vi håbede at Erik og Majken var hjemme.

Magsvejr
Endnu engang blev vi modtaget med en utrolig gæstfrihed. Som sidste gang vi var på besøg, hentede de vores bagage ved havnen og kørte den til deres have, hvor vi slog teltene op.

Samtale med chaufføren under kørslen forbudt
Her er vi altid velkomne og Erik viste med stolthed sin nyerhvervelse, en Hundested motor frem. 600 kg monster, som fik drengene til at savle.
På Eskilsø får vi altid lov til at benytte vores værtspars badeværelse og lave mad, bål mm. Ved en senere lejlighed skal vi nok hjælpe Erik og Østby-lauget med at etablere træskibsmøde i 2020.

Det vestlige havnebassin
Søndag tog vi afsked med Erik og Majken og sejlede på et par timer til museumshavnen.
En fantastisk weekend var overstået, da vi havde rigget af.
Vi glæder os allerede til næste gang.

(fotos: Claus Seneberg)